Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μύθοι και αλήθειες για το κρασί

Truths and lies about wineΌ,τι συμβαίνει με καθετί οικείο και αγαπημένο συμβαίνει και με το κρασί: μύθοι και αλήθειες για το κρασί έχουν αναμειχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεμίζοντας αμφιβολίες, συγκεχυμένες απόψεις, προκαταλήψεις, αλλά και λανθασμένες πληροφορίες, τόσο τους νεόφερτους στο μαγικό κόσμο του οίνου, όσο και πολλούς από τους βετεράνους λάτρεις του κρασιού.

Οι μύθοι και αλήθειες για το κρασί, όσο συνεχίζουν να μπερδεύουν, συμβάλλουν πολύ στην οινική ημιμάθεια των καταναλωτών. Τους αποπροσανατολίζουν, κρατώντας τους μακριά από την πραγματική απόλαυση, που αυτό το προϊόν μπορεί να προσφέρει, κάτω από κατάλληλες συνθήκες παραγωγής σε αμπέλι και οινοποιείο.



Τόσα και τόσα ακούγονται από... «γνώστες», ημιμαθείς, λανθασμένα πληροφορημένους ή απλώς... ξερόλες, για το αγνό κρασί, το παλαιό κρασί, το άρωμα και το χρώμα των οίνων, το υψηλό αλκοόλ, τα «υπολείμματα» στις φιάλες, τα διάφορα πώματα, τα ελαττώματα του κρασιού, τους συνδυασμούς κρασιού και φαγητού, τις κατάλληλες θερμοκρασίες σερβιρίσματος, την ανοχή στη μέθη και πάει λέγοντας... Μεγάλος ο κατάλογος με μύθους και αλήθειες για το κρασί, τόσο γενικώς, όσο και για το ελληνικό κρασί ειδικότερα, που αξίζει μια σωστή και τεκμηριωμένη ματιά... με ανοιχτό μυαλό και αυτιά!

 newwinesofgreece.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου